Kabelvision sucks III: First Media sucks too


 Ptui! Empower my ass. Kabelvision thought they could  make a sewage  factory smell sweet by  changing the signboard into Perfume Factor (see here and here for past rants)

They are not fooling anyone though. The service still sucks. Big time.

When Unspun moved house he was a bit lazy andsought to continue his Kabelvision/Home Channel subscription in his new house. S Unspun asked the Kabelvision/Home Channel guys to come install the new line.

When they turned up Unspun had the first omen that thing would not go well. They did not have a drill to put the cable through the wall and Unspun had to  lend them his. After they installed it and the TV was automatically configuring the channels Unspun asked them of he would have the HBO and Star Movie channels. They said he would and made a hasty exit.

When Unspun got back to the TV what did he discover? No HBO, Star Movies and other movies. Never mind, I thought I’d call them. Guess what? Kabelvision managed to change its name and branding but it forgot to change the culture. The phone rang and rang, several times and nobody  answered.

Still in an optimistic mood, Unspun wrote to a member of the Riady family who had commented on this blog before. He said was in First Channel and not in Home Channel but he had passed my name to the appropriate people.

Gooddo, thought Unspun. No organization can be so screwed up it would ignore the requests of a family member of the owning family.

Guess what? I was wrong. It’s now about a month since he promised to get things settled and nohing has been done. So Unspun’s cancelled his subscription and will never be their customer again if it can be helped.

Another Riady venture where the family gets rich, the customers get screwed while James and family members get to pontificate on religion and all the good things they do for Indonesia.

6 thoughts on “Kabelvision sucks III: First Media sucks too

  1. Holy, I so understand what you feel.

    The internet of FirstMedia is so not reliable, up and down, up and down, up and down, even the speed goes down the hill sometimes. I was using LinkNet and they told me I got migrated to 1500kbps. From my experience, I can say 1500kbps my a$$.

    In ONE day, I can experience multiple downtime. I’ve been calling them again, again again, aaaaand again, they’ve never pick it up.

    Dear all things good in the world, how can he, the so called great Mr. JR, be a clergyman?!

    Like

  2. Wah sama donk…. jadi mereka kerjanya janji2 palsu… payah donk… gw di bikin gila tiap hari hrz telp mslh koneksi… cape dehhhhhhhhhhh

    Like

  3. IDEM ABIZ! g baru marah2 dg 1st media. first from hell is more like it! where’s the integrity?

    ALL is done to rip off customers. AND their customer service are so not helpful. BASICALLY trained to give us sh***y answers yg muter2 yg ga jawab permasalahannya..

    Mana cara jawabnya nantang & buat orang tambah marah pula! I can swear in 3 languages and I challenged them but after saying yeah they basically didn’t follow up on their challenge. BAH! GAYA DOANK BISANYA!

    if u got better cable TV provider & alternatvie to FAStNET, please inform me! I have 3 accounts ready to move elsewhere!!

    Like

  4. Spanjang pengetahuan gw hubungi mereka, mereka g tau apa yang mereka ucapkan, karena apa yg mereka ucapkan seperti layaknya “answering machine” yang sudah di program untuk menjawab apa udah ada. Seperti “Akan kami laporkan ke bagian teknik”, akan kami buatkan scedjul”, “akan kami email bagian teknikal”, As my brain turns around again, i asked my self, “kenapa FirstMedia g beli “answering machine aja kalo apa yg org2 yang secara profesional disebut “CS” kerjakan dan apa yang “answering machine” kerjakan SAMA, bener2 sama cuma bedanya terkadang “CS” ini bersikap ada yang “sok tau bidang teknikal”(which is they dumb on it, i mean really dumb), I have prove, krn kbetulan gw dapat celah untuk datengin technical support mereka (yg secara gw minta ma “CS” selama 2 minggu g dtg2, tp gw telp sekali ke bagian tertentu di perusahaan mereka dan langsung bantu besoknya dateng tuh Technical Support! Hebat!Heran n tercengang….Kata orang “CS” jaringan kudu ganti kabel yang makan waktu 4-2 mggu yang kudu dipesen dulu kabelnya, herannya ternyata Bpk Tech Support yang budiman dan baik hati ini bilang, sama sekali g perlu ganti…n besok dijanjiin akan diperiksa jaringanya..ternyuata SIM SALABIM! gw pulang kantor dah nyala Net gw….HUAHUAHUA…sampai ingin terisak air mata…2 minggu telp tiap hari lebih dari 4 kali ke CS ga ada hasil ternyata dapat yg lgsng ada hasil…ITU BUKTINYA..jadi bukan pengen ngjelekin..Toh FirstMedia bs berhemat banyak dengan mengganti “CS” mereka dengan answering machine n ganti dengan SDM tech support, karena yg dibutuhin tech support bukan “CS” yg kerjanya cuma tulis report ttg masalah customer tapi g ada diterusin, kenapa gw bilang g diterusin? krn ga ada tech support yang sampe ke rumah, even cuma buat ngecek..N U KNOW WHAT..kata tech support mmg kalo lewat CS baru masuk daftar antrian 2 mggu setelah laporan.. mgkn itupun kalo udah telp tiap hari, gmn yang ktlp cuma 1 kali…HEHEHEHEHE…Kalo gw bilang Tech Support orgnya baek2 gampang banget bantu-tentunya kalo loe juga baek. TP kalo “CS” lo telp ngomong sopan sama ngomong sampe keluar “kebon binatang” sama aja…alias NIHIL g ada hasil…! Bayangin lo ngabisin waktu loe cuma buat tlp tuh org2 yang g tau job des profesinya apa kecuali angkat telp, n catat tuh keluhan, karena wktu mau pasang aja lo kudu jelasin berkali2 kalo yang angkat beda orang dengan yang sebelumnya lo ajak ngomong…karena blom ada tech support yang dateng ke rumah lo pasang tuh NET, so lo kudu tlp lagi kan, nah sampe dower dah lo ceritain, notabene katanya g bisa ngoper tuh tlp ke org yang lo ajak ngomong sebelumnya, misal lo minta ngomong ma beliau. JD INTINYA FIRST MEDIA MENDING GANTI AJA TUH CS MA ANSWERING MACHINE COZ THEY REALLY SUCKS AT WHAT THEY SUPPOSED TO DO! N catat bukan cuma gw doang yang bermasalah ma “CS” mereka, lo pada bisa liat di google lo search “FIRSTMEDIA” indonesian based, n VOILA, muncul dah tuh tetek bengek tentang keluhan2 yg lain ttg “CS” mereka. SARAN GW mending lo ga usah telp “CS” mereka, cari dept lain yang bisa bantu, gw sih dah dapet, heheheeh, kalian usahalah sendiri, karena bersabar dalam usaha adalah ilmu tertinggi “persilatan”. GUD LUK!

    Like

  5. Sama dgn saya dong. Down again tonight (Jumaat 20 Augustus). Capek deh! Satellite dish gue dari Indonet itu more reliable than First Media cable, even in rainy season!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s